Vejrstations historie
Vejret i Langesø, historie
Denne station er drevet af en Davis Vantage Pro 2 Plus vejrstation. Vejrdata bliver opdateret hvert 3. sekund og denne side opdateres hvert 5. minut. Dette site og dets data er indsamlet med programmet Weather Display. Denne station har følgende udstyr en Vindmåler, fugt og temperaturmåler, solsensor, UV-sensor, Luftventileret skjold for gennemstrømning af normal tempereret luft ved varme dage, en regnmåler med indbygget varmelegeme, og kan derfor måle al nedbør sne, slud, hagl, og til sidst en Boltek LD-250 lyndetektor med antenne monteret i flagstangsknop. Opdateret: 03-01-2016 13:06 CET24. marts 2013:
I dag har jeg opdateret vejrudsigten på forsiden og den detaljerede vejrudsigt. Der skal lyde en stor tak til Henkka fra nordicweather.net for hans store arbejde med scriptet og til Henrik fra Vejret i Silkeborg. Vejrudsigten har fået en ansigtsløftning og blandt det nye er sammenligning af min egen vejrudsigt med vejrudsigten fra yr.no25. juli 2013:
Grundet mange nedbrud og megen utilgængelighed hos ServerLoft i Tyskland, er vort lille fællesskab flyttet til Hetzner, også i Tyskland. Selve flytningen af data tog under 11 minutter, og bør forhåbentlig sikre mere stabil drift fremadrettet. Allerede nu kan jeg se forbedrede loadtider på stort set alle sider på Vejret i Langesø. Jeg håber at Hetzner kan levere mere stabil drift end det forrige webhotel.22. oktober 2012:
Prognosekort, som viser prognoser for mange forskellige vejrtyper for de kommende 2 døgn. Prognosekortene er i meget høj oplysning og timeopdelte. Prognosekortene bliver produceret af Henkka fra nordicweather.net og tilbydes kun medlemmer af Nordisk Vejr Netværk Prognosekortene består af data hentet fra følgende modeller: WRF - The Weather Research and Forecasting (WRF) Hirlam - Højtopløseligt begrænset område model (The High Resolution Limited Area Model) GFS - Det globale prognose system (The Global Forecast System) Stor tak til Henrik, Vejret i Silkeborg, som har udført scriptrettelser, så dette kan køre på Vejret i Langesø.3. juli 2012:
Ny forside. Så er der ny forside på Vejret i Langesø. Henrik fra Vejret i Silkeborg har fundet disse herlige nye ure, og har kørt test på at alt fungerer. Siden er optimeret til IE9, FireFox, Google Chrome og Safari. Hvis du kører en ældre browser, som ex. IE8 eller IE7 vil du ikke opleve forskel på forsiden. Nye vejr-instrumenter, som alle har et ens design, hvilket forhåbentligt giver et mere "roligt" billede "Mouse-over" funktion. Ved at føre musen over de røde/blå bokse under instrumenterne, kan man få vist flere vejrdata Popupgrafer virker på samme måde, som før. Klik på det lille graf-ikon over instrumenterne () Husk, at du kan klikke på overskriften over alle instrumenterne, for at se endnu flere detaljerede vejrdata og statistik. Stor tak til Henrik for endnu engang at have ansigtsløftet min vejrhjemmeside.11. april 2012:
Ny Lyn side. Tryk på Boltek Lyndetektor, og oplev selv opdateringen. Nu kan det bla. ses hvornår siden opdateres, med tre faner på hovedsiden, med Nexstorm (lyn), Live billeder og Heatmap. Igen en stor tak til Henrik fra Vejret i Silkeborg for udviklingen, sammen med Henkka fra NWN.7. april 2012:
Så er mit nye vejrkamnera sat i drift. Skift foregik omkring kl. 0830. Kameraet kigger nu mere op i himlen end det forrige. Dette giver en bedre effekt med skyer, og ikke mindst min flagstang, der nu er med i billedet.10. marts 2012:
Så er der kommet to opdateringer Statistik. Der er nu to yderligere punkter; Vejrdatakalender og Klimagrafer. I Vejrdatakalenderen kan du vælge en vilkårlig dato i kalenderen til venstre (tilbage til april 2008), og se vejrdata for den pågældende dag. I Klimagrafer kan du se nuværende og historiske data på fire forskellige leverandører af data. Alt dette takket være Henrik Jessen, Vejret i Silkeborg. Endnu engang tak for en flot opdatering.5. marts 2012:
Så er der kommet opdatering til astronomisiden. Opdateringen gør nu at der er inddelt i tre underliggende faneblade, så månekalenderen har fået sit eget. Yderligere er der kommet en sol på med solpletter, hvordan Jorden er oplyst og ikke mindst bedre månegrafik. Alt dette takket være Henrik Jessen, Vejret i Silkeborg. Endnu engang tak for en flot opdatering.3. januar 2012:
Nyt år; nyt udseende:- Vejrudsigten er blevet forbedret. Nu vises alle
prognosedata, når man fører musen over grafen.
(Husk også at klikke på knapperne under grafen for at få vist andre parametre - Nye vejr-instrumenter, som alle har et ens design, hvilket forhåbentligt giver et mere "roligt" billede
- "Mouse-over" funktion. Ved at føre musen over de røde/blå bokse under instrumenterne, kan man få vist flere vejrdata
- Popupgrafer virker på samme måde, som før. Klik på det lille graf-ikon over instrumenterne ()
- Husk, at du kan klikke på overskriften over alle instrumenterne, for at se endnu flere detaljerede vejrdata og statistik
Vejrudsigts-siden har også fået nyt udseende:
- Vejrudsigten er blevet forbedret. Nu vises alle
prognosedata, når man fører musen over grafen.
(Husk også at klikke på knapperne under grafen for at få vist andre parametre - Der vises nu prognose for sigtbarheden (Klik på fanebladet "48 timer detaljeret"
Du bliver i stedet for omdirigeret til ældre udgaver af ovenstående sider.
Jeg vil anbefale, at du snarest opdaterer til en nyere version af Internet Explorer eller evt. prøver Google Crome/Firefox.
Der skal lyde en stor tak til Henkka fra Nordicweather.net for al hans support og hjælp - især med alle de mange nye funktioner og designs.
Der skal lyde en endnu større tak til Henrik Jessen, Vejret i Silkeborg for alle mine rettelser gennem al tiden for www.cpvejr.dk - ikke mindst det seneste udseende.
4. december 2011: Rettelse til fanen "Radar & Satellit" - der nu linket til nye billeder hos DMI, hvori der indgår animation - dette på billederne "Nedbør" og "Nedbørtype".
3. december 2011: Så er der kommet opdatering til Nordisk Vejrnetværk (NWN). Henkka fra NWN og Henrik fra Vejret i Silkeborg, har haft denne opdatering undervejs i det seneste stykke tid. Kig under "Tilmeldte Vejrsider og Nordisk Vejrnetværk".
28. november 2011: Opdatering på vejrudsigtssiden. Henrik, Vejret i Silkeborg, har lige installeret en ny lille detalje, der gør at man kan forudsige sigtbarhed. Kig under følgende: Vejrudsigt --> Vores egen vejrudsigt --> Detaljeret 48 timer og så sigtbarhed yderst til højre. Dette som en overbygning til vores vejrudsigtsmodul, udviklet af Tom Ehrensperger, http://www.wxsim.com/.
28. november 2011: Endnu engang tak til TDC for gravarbejde i nærområdet - dette har betydet af Vejret i Langesø gik ned kl. 08:58 og først var oppe igen omkring kl. 1600.
8. oktober 2011: Så er der rettet i vejrudsigtsmodul, så det hele er mere samlet og brugervenligt. Tak til Henrik, Vejret i Silkeborg og ikke mindst Henkka, NWN for denne flotte opdatering.
28. september 2011: Så er der total opdatering på Vejret i Langesø. Henrik fra Vejret i Silkeborg har igen re-desigenet min hjemmeside. Der er faktisk ikke den ting, der ikke er rettet op, og sat til oprydning. Som du kan se er der ændringer til farver, menuer, kanter og ikke mindst funktionalitet. Kæmpe stor tak til Henrik, for dette kæmpe arbejde. Martin fra Hebriderne har designet mit foto, som er et billede fra den lille sø ved Esrum Kloster. Dette billede er taget af Henning fra www.stumpphoto.dk, som er en emminent fotograf.
26. juli 2011: Så er der opdatering på lyndetektorside. Henrik fra Vejret i Silkeborg har sammen med Henkka fra nordicweather.net, re-designet vores Nordiske Vejr Netværk (version 6). Som noget nyt kan man nu gemme sin favoritstation. Derudover har alle vejrstationer fået tilføjet 12 timers vejrudsigt leveret af yr.no. (Du finder det også i menuen under "Tilmeldte vejrsider -> Nordisk Vejr Netværk").
28. juni 2011: Så er der opdatering på lyndetektorside. Henrik fra Vejret i Silkeborg har opdateret med fire faner på denne underside, så der kan kigges i ro og mag på lynaktiviteter. Stor tak til Henrik.
16. juni 2011: Så er der igen UV i Langesø. Min UV måler kom i dag retur, dvs. at det er en ny ombytter. Den er lige monteret og Weather Display er sat op til at måle UV.
9. juni 2011: Stor "tak" skal der lyde til TDC for at min forbindelse til internettet har været nede i tidsrummet kl. 0738 - 1756 - herligt med denne stabilitet :o(. Dette har bevirket at der ikke kommer vejrudsigtopdateringer for tidligst kl. 1823. beklager hvis du har kigget forgæves hele dagen.
6. juni 2011: Så gik min UV måler kold, og begyndte at vise dobbelt værdi fra den 3/6-2011. Er nu pillet ned og sendes til rep. i morgen tirsdag. Forhåbentlig er den snart retur og klar til at måle UV igen..
7. april 2011: Nyt design på forside, index.php. Henrik, Vejret i Silkeborg og Henkka NWN i Finland har udviklet nye visere, popup grafer etc., der skulle tage mindre kraft. Dermed skulle siden loade hurtigere, både mht. data og når du trykker på grafer. Samtidigt er vejrudsigtsmodulet også kraftigt forbedret mht. ydelse. Sidst men ikke mindst er det nu muligt for brugeren, at zoome ind på lyndetektorsiden. Endelig fik Henrik, Vejret i Silkeborg min videodel til at fungere igen i aftes. Når du trykker på video, er det endelig up to date igen, med dato fra i går. Stor, stor tak til Henrik, og ikke mindst Henkka.
26. januar 2011: Så er der et nyt Davis Live Konsol udviklet af Henkka i Finland, og gjort brugbart til mig af Henrik i Silkeborg. Konsollet er magen til det har har i huset, og data vises med 3 sekunders forsinkelse - ganske som resten af vejrdata live.
24. januar 2011: Så er der ny vejrudsigts funktionalitet. Takket være en Pro overbygning til WXSIM (Vejrudsigtsmodul), kan der nu regnes på græstemperatur, og dermed "hvordan vokser græsset". Tak for hjælpen til Henrik, Vejret i Silkeborg for scriptrettelser til forside, og til vejrudsigt.
15. december 2010: Så kom der atter vind i Langesø, og alligevel ikke. Vindmåleren modtager igen, men nu er det vindstille....
13. december - xx. december 2010: UPDATE på vindmåler. Print bliver skiftet på garanti i Masnedø af Bjarne. Håber at enheden er på plads onsdag eller senest torsdag, så der igen kan komme vind i Langesø.
6. december - xx. december 2010: Ingen vind registreres. Vindmåler sender enhed er sendt til Bjarne i Masnedø for reparation/kontrol/ombytning. Holdt op med at vise vindretning og hastighed 6. december. Håber snart at det kommer til at fungere igen.
25. november 2010: To nye undersider under "Statistik" - Dagens rekorder Danmark og Dagens rekorder Verden. Viser dagens aktueller rekorder i hhv. Danmark og Verden.
24. november 2010: Ny index.php (forside) udviklet af Henrik Jessen, Vejret i Silkeborg (og tusinde tak for det!!). Det er nu muligt at trykke på de enkelte Vejrikoner, og få en grafudlæsning. Før kom dette som Pop Up vinduer når man førte musen hen over ikonet. Yderligere er det nu muligt at trykke på hver af overskrifterne over ikonerne, og dermed komme direkte ind på undersiderne.
21. november 2010: Nyt punkt under Tilmeldte Vejrsider: global-map.php. Denne side viser et verdensomspændende netværk af Vejrstationer.
4. november 2010: Nyt punkt under Statistik: NOAA Grafer. Dette viser historiske NOAA data siden maj 2009.
31. oktober 2010: UV siden er nu udbygget takket være Henrik i Silkeborg. Diverse sider med UV er rettet op mht. data - kig under Vejrdata --> Sol- og UV Stråling.
24. oktober 2010: Stjernehimlen nu i dansk oversættelse.
20.-23. oktober 2010: Flyttet fra Gigahost til NWN Dediserver hos Henkka der driver Nordic Weather Network. Årsagen til flytning kan ses under 3. oktober 2010. Takket være Henrik, Vejret i Silkeborg er flytningen gået forholdsvis smertefrit. Det der har taget længst tid var for omverden at erkende min nye DNS adresse. Efterfølgende har der været smårettelser til scripts udviklet af Henrik - dette foretaget af Henrik. Så endnu engang skal der lyde en stor, stor tak til Henrik for hans tålmodighed, og vilje til at ville hjælpe.
3. oktober 2010: www.cpvejr.dk nede i tidsrummet kl. 0545 - 1100 takket være Gigahost og en webserver der ikke fungerede. Har i forvejen problemer med at føde hjemmeside med live data, grundet Gigahost har ændret politik vedr. samtidige connections (upload). Er stærkt på vej til at flytte igen - denne gang til en server drevet af NWN, hvor der ikke er restriktioner.
17. september 2010: Nyt menupunkt: "Stjernehimlen". Dette scrpit fra Henrik Jennsen, Vejret i Silkeborg.
3. september 2010:
Besøgende nummer 10.000 kom under et pludselig opstået tordenvejr fredag aften.
30. juni 2010: Boltek antenne monteret i flagstangsknop, så den nu er 10 meter i luften. Boltek anbefaler denne højde, og med lidt udskæring lykkedes det at få plads i min flagknop.
24. - 27. juni 2010: Med enorm hjælp fra Henrik Jessen, Vejret i Silkeborg er der kommet helt nyt design Vejret i Langesø. Jeg har lært meget af denne proces, og er absolut ikke php-mester endnu. Men Vejret i Langesø kører, og er flot som aldrig før. Tak, Henrik !!!!.
23. juni 2010: Er ved at ændre hjemmeside design. Derfor kan der forekomme uregemæssigheder på sitet.
9. juni 2010: Boltek LD-250 har nu kørt stabilt i over et døgn :o). Diverse Menu rettelser: Alt Live Vejr er samlet under "Live Vejr": Weather Display Live, Meso Map Live og Rapid Fire. Ny side med sammenligning mellem vores vejrudsigt og de fakstisk data målt for dagen - kig under "Vejrudsigt/ Faktiske data.
8. juni 2010: Så er der hul igennem igen.Tidlig morgen og sletning af COM porte i Win7, reinstallering af drivere og montage af medfølgelde RE232-USB fra Boltek, og det fungerer. Nu mangler jeg bare lidt lyn og torden inden 1000 km :o), og at USB holder sig i live...
7. juni 2010: COM port problemer på Boltek, med RS232-USB. Er gået kold og nyt Converterkabel er bestilt (RS232-USB). Tabte forbindelsen et sted mellem hver 6. og 24. time, og PC skulle derfor ustandselig genstartes. Stor hjælp fra Henrik Jessen i forbindelse med fejlfinding, og ikke mindst opsætning, så menu går i rød, når der er registeret tordenvejr.
3. juni 2010: Opdateret NexStorm til version 1.8. Ændret COM port på Boltek, da den tidligere COM faldt ud.
1. juni 2010: I dag kom min Boltek LD-250 Lyndetektor online. Dette med stor hjælp fra Henrik i Silkeborg. Den nye lynside er at finde på: http://www.cpvejr.dk/wxnexstorm.php. Der udestår endnu tilmelding til WASP2 og Strikestar.
31. maj 2010: I dag kom min Boltek LD-250 Lyndetektor. Antenne er blevet monteret, og senere i aften flyttes Vejr PC og Vantage konsol ind på mit kontor. Derfor kan der forekomme lidt udfald i tidsrummet 2000 - 2200. Forventer at installere software (Nexstorm) i morgen aften, med hjælp fra Henrik i Silkeborg.
30. maj 2010: Downgraded Weather Display til vers. 10.37P Build 30. Problemer med Webcam Arkiv. Dette har åbenbart ikke fungeret siden 15. april 2010. Arbejder på at finde en løsning.
22. maj 2010: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 34.
12. maj 2010: Problemer hos Gigahost med ftp. upload, hvilket gør at data ikke nødvendigvis er tilgængelige hvert 3. sekund. Endvidere kan der være problemer med at tilgå www.cpvejr.dk.
7. maj 2010: Opdateret Vejrudsigtsside med nye grafer. Tak til Henrik, Vejret i Silkeborg for disse nye grafer. Det er nu muligt med musen, at pege på en hvilkensomhelst graf og få en udlæsning (temp, barometer og nedbør).
15. april 2010: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 30.
3. april 2010: Tilføjet to undermeneuer til "Mobil" - WAP og iPhone. Måden du bruger det på er at kopiere adresselininen ind i din mobiltelefon, og så har du Vejret i Langesø hvert femte minut.
31. marts 2010: Rettet på Historik side og tilføjet billeder af Acer Revo 3610.
30. marts 2010: Udskiftet Vejr PC fra eee-box til Acer Revo 3610. Takket være Henrik i Silkeborg, og en del forberedelser fra egen side gik omlægningen smertefrit. Selve Vejrsiden blev ikke opdateret i ca. en time. Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 28. Alt kører nu gennem Weather Display for at minimere kørende programmer. Ergo ikke mere WeatherLink, Virtual VP og diverse andre små finurlighder.
3. marts 2010: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 22 og WXSIM og WXSIMATE til ver. 12.7.1.
7. februar 2010: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 20.
6. februar 2010: Strømafbrydelse i tidsrummet kl. 0840 - 1045 takket være DONG og en højspændingsfejl.
18. januar 2010: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 17.
17. januar 2010: Ny version af Meteogram under Vejrudsigt. Barometertryk er nu vist sammen med en generel forfining af diagrammet .
29. november 2009: Opdateret Weather Display til vers. 10.37P Build 13.
21. november 2009: Vindmåler nedtaget, justeret og opsat igen. Nu er der pludselig vind i Langesø igen :o)
20. november 2009: Batteri forsøgt skiftet uden held. Bestilt ny Reed kontakt til Vind- og retnings måler. Bjarne hos Masnedø Marineservice mente dog, at det bare var vindkopperne der var gledet ned. Reparation af system planlagt til lørdag.
18. november 2009: Batteri til trådløs sender til vindmåler valgte at give op. Ingen sol de seneste par dage og rigelig med data at sende, har gjort at der pt. kl. 1930 ikke er vindmålinger. Da det i den grad stormer udenfor, har jeg valgt at udsætte at kravle op på en stige i aften...
9. oktober 2009: Opgraderet WXSIM til version 12.6 og WXSIMATE til version 4.6.
7. oktober 2009: Alt ser nu til at være på plads og fungerer. Selv mine Vejrudsigter kl. 0500 ser ud til at komme igennem. Der er hastighedforøgelse at spore på ex. Webcam Arkiv. Sider og ikke mindst videoer loader meget hurtigere nu.
6. oktober 2009: Har nu skiftet fra Servage til Gigahost. Dette skift har været med hjælp fra Henrik, Vejret i Silkeborg, og er takket være ham er det gået smertefrit. Der har været smårettelser, men alt i alt har det været et vellykket skift. Jeg har oplevet en hastighedsforøgelse i forhold til Servage, når man kalder sider.
3. oktober 2009: Er nu ved at svinge over til et nyt webhotel. Er blevet temmelig træt af Servage og deres elendige service og ikke mindst produkt. Der har været omstruktureringer hos Servage, der har gjort at ex. ftp ikke fungerede, character sæt ikke fungerede, og mystiske udfald som ingen hos Servage kunne forklare. Ikke mindst er deres kundeservice og håndtering mildest talt elendig. Har derfor valgt at skifte til Gigahost.dk. Henrik i Silkeborg benytter dette webhotel og er godt tilfreds med det. Håber at alt går godt og at siden igen er kørende indenfor kort tid.
18. juli 2009: StartWatch er nu optimeret så det fungerer takket være Steve hos SoftWx. Historik er ændret, så de nyeste info står øverst.
12. juli 2009: Vejrudsigtskørsel ændret så den nu køres for hver hele time, i tidsrummet kl. 03:00 - 23:00.
9. juli 2009: Opdateret WXSIM til vers. 12.5.4 - og alt fungerer stadig :o)
6. juli 2009: Vejrudsigt fungerer nu automatisk og kører hver tredie time i følgende schedule: 03:00, 06:00, 09:00, 12:00, 15:00, 18:00 og 21:00. Udsigten uploades på disse tidspunkter på minuttal 45. Tom Ehrensperger og ikke mindst Henrik Jessen har været til stor hjælp i opsætningen af dette - tak til dem begge.
2. juli 2009: Installeret seneste version af Weather Display, købt og installeret System Scheduler/StartWatch. Alt er ved at blive indkørt i denne periode - derfor kommer vejrudsigten nødvendigvis ikke hver 3. time.
26. juni 2009: "Vejrudsigt (NY)" er nu i drift. Langesø Vejr producerer nu sin egen vejrudsigt i samarbejde med ca. 280 stationer op til en radius på ca 2.000 km. Vejrudsigt bør på sigt komme hver 3. time døgnet rundt.
24. juni 2009: Tilføjet nyt punkt; "Vejrudsigt (NY)". Denne bliver udvidet med WXSIM Vejrudsigt. Data er ved at blive behandlet i USA af Tom. I øvrigt tak endnu engang til Henrik for udvikling, støtte og diverse rettelser.
21. juni 2009: Vejret i Norden = Nordic Weather Network er nu opgraderet til en version 3.
18. juni 2009: Så er der webcam på Vejret i Norden. Tak til Henrik for at han formåede, at få Hennka i Finland i tale. Webcam ses ved at du trykker på temperatur på min placering.
4. juni 2009: Rapid Fire fungerer nu med Dugpunkt og Fugtighed - takket være Henrik og hans skarpe øje. Slipper dermed for en reinstallation af Weather Display. Udbyder, Servage havde netværksproblemer i tidsrummer 2030 - 2230. Brugte tiden på at opdatere Weather Display til 10.37N Build 31.
2. juni 2009: Tilføjet menupunkt "Brandfare Index" Dette er en engelsk forklaring. Simpel og meget informativ.
31. maj 2009: Mail fra Henrik her til morgen. Nu er Vejret i Langesø så med ny og meget mere informativ forside - nye punkter under Almanak - Station Historik og Regn Statistik (siden april 2008). Tak Henrik !!!
30. maj 2009: Nye sider med hhv. Banner (Banner som du kan indsætte på din hjemmeside) og Weather Underground Statistik (Almanak - WU Statistik). Endnu engang har Henrik været på banen, og stor tak for det. Data kan mangle i tidsrummet 2200 - 2300, da TDC endnu engang smadrede deres net...herligt med disse endnu monopollignende tilstande. Man kan undres over at TDC redundante net kan være nede eller ustabile så længe !!! Tilbage igen til Firmware version 1.73, da systemet pludselig blandede Fahrenheit og Celsius.....
29. maj 2009: Tilføjet "Station Status" som Menupunkt, der viser om der er liv i: Weather Display - Live Data, Weather Display - FTP og WebCam. Endnu engang har Henrik været på banen. Opdateret Davis Vantage Pro2 konsol til Firmware 1.82.
28. maj 2009: Diverse småjustering. Tilmeldt mig Weather Underground og Rapid Fire vejrnetværk. Har det sigende navn: IHOVEDST2..... :o). Næste punkt bliver at farvelægge baggrunden til denne historikside. Upload af data tilbage fra 04/2008 til Weather Underground er i fuld gang. Rapid Fire er under linket "Live" - "Rapid Fire".
27. maj 2009:
Fattede nu endelig lidt af php menustruktur og har oprettet min egen Lynpejler menu, info fra DMI Lynpejling, Placering og ændret "Om" til "Historik".
Synes nu pludselig at php er sjovt :-)
26. maj 2009: Så er Live Meso Map kommet i luften. Dette takket være Henrik fra Vejret i Silkeborg. Det begynder efterhånden at ligne en mere end brugbar hjemmeside. Tak Henrik, for denne glidende overgang fra .html til .php !! Opdateret Almanak - Rapporter, så der nu er månedlige rapportdata tilbage fra april 2008.
25. maj 2009: Har installeret Davis Blæserventileret Beskyttelseshus Art. no.. 107311 (Davis Fan-Aspirated Radiation Shield Kit) i håb om at temperatur/fugtighed dermed bliver mere retvisende når solen står lige på Vejrstationen. Montage var rimelig enkel, når man først kiggede ordentligt igennem denne amerikanske IKEA installations manual.
24. maj 2009: Diverse smårettelser sat i luften - deriblandt kontakt mail til Webmaster, og Henrik har igen været forbi...denne gang er der kommet Vejrinfo på WebCam billede - endnu en stor tak til Henrik. Oprettet undermapper til Lyn, Kontakt formular (tak Ole!) etc. Alt kommer i luften så snart jeg har tid...
23. maj 2009: Vågnede op til mail fra Henrik med diverse rettelser. Mail fra Julian Best, Weather Display Live med ny kode til domæne. Så nu fungerer WDL også. Har oprettet diverse undersider, men kan ikke finde ud af .php menustruktur :o( Kommer sikkert i luften senere på dagen. Sider oprettet med DMI Borgervejr, Webcam etc. og diverse smårettelser. Takket være Henrik fra Silkeborg og ikke mindst Ole fra Fensmark, kom der liv i diverse menuer; TV2 Vejret, Billeder, Borgervejr og WebCam ser ud til at være på plads. En stor, stor tak til dem begge !! Har tilmeldt, betalt of downloaded MesoMap, og har foretaget de første spæde grundinstillinger. Det burde være nok for i dag.......tror jeg vil kigge på vejret i den virkelig verden.....indtil i morgen.
20. - 22. maj 2009: Har indkøbt nyt domæne: www.cpvejr.dk. Sammen med Henrik Jessen er denne side nu i luften. Der mangler småting endnu, deri blandt billeder af udstyr, kort over Langesø etc. Men den fungerer. En stor tak til Henrik og hans formidable hjælp.
15. maj 2009: Vejrstation flyttet på terrassen i to meters højde, på eget rør så temperatur burde blive mere realistisk end på husgavl. Ole fra Fensmark mente at min temperatur var for høj. Tak til Ole for at jeg fik enheden placeret korrekt. Det kostede en Vildrose livet, men nu fungerer min Vejrstation til gengæld. :o) Vindmåler monteret op med trådløs senderenhed. Billeder kommer på en af dagene af nuværende placeringer/opsætninger.
14. - 18. marts 2009: Alt reinstalleret, testkørt og så testkørt igen. Problemer med at få VirtualVP til at fungere ordentligt. Jeg havde "sovet i timen", og 18. marts 2009 kl. 1605 er både WeatherLink (Davis) og Weather Display + Weather Display Live endelig i luften igen. Og dette samtidigt.
13. marts 2009: Ny vejrstations PC ankommet. Har købt en ASUS Eee Box B202. En lille lækker sag med en 1.6 ghz Intel Atom Processor, 1 gb RAM og 160 gb HD. Denne maskine fylder intet og er på det nærmeste lydløs. Se Se link ASUS EeeBox for yderligere info.
3. marts 2009: PICO ITX PC som kørte Vejrstationen gik kold.
28. oktober 2008: Så er Langesø Vejr i luften på DIT TV2 Vejr - en stor tak til Jesper Sindal Christensen for hans tålmodighed og store hjælp med filer og opsætning.
27. oktober 2008: Har nu fået liv i både WeatherLink (Davis software) og Weather Display samtidigt takket være Ole i Fensmark, og hans hjælp med Virtual VP. Nu kan jeg så også tilmelde mig TV2 Nærvejr.
17. oktober 2008: Så kom der forlængelse på rør til vind/retningsmåler. Nu er vind/retningsmåleren placeret ca. 5,5 meter over tagryg og dermed 10 meter i luften.
Oktober 2008:
Meteoscan vind/retningsmåler gik død. System har indtil nu fungeret upåklageligt, men vind/retningsmåler var druknet indvendigt. Her kom så min dyre Davis Vantage Pro2 Plus idé til live igen. Undervejs i processen rådspurgte jeg mig med Henrik angående La`Crosse. Det endte med at jeg ringede til Bjarne fra Masnedø Marineservice som er eneforhandler af Davis herhjemme, og bestilte den store pakke, inkl. USB Datalogger. Da jeg så udstyret to dage senere, var jeg ikke længere i tvivl - for pokker der er en grund til at det er så omkostningsrigt, at købe Davis. Bjarne fra Masnedø Marineservice har gjort et stort arbejde ud af en dansk brugsanvisning, som jeg først fandt da jeg havde benytte de engelske. Der er svar på alt, og i min Plus version er der fint beskrevet vedr. Solstrålemåling og ikke mindst UV. Jeg modtog stationen en fredag og fik baseenheden til at tale med resten, og fik indstillet og justeret alt. Lørdag røg så den udvendige del på plads - hele regnmålerdele samt Sol- og UV målere. Vindmåleren blev monteret på det nye rør som jeg har monteret i taget. Senere kommer der 3 - 3,5 meter rør inden i denne så jeg kommer højere op med vind- og retningsmåler.
Udfordringen herefter var at få Davis Basestation til at tale med min PC. Med det medfølgende Davis WeatherLink, var der ingen problemer. Så kom udfordringen til gengæld med Weather Display - her viste det sig at jeg via et Davis program, skulle omkonfigurere min USB port til en Seriel port. Det brugte jeg megen tid på. Underligt at Weather Display ikke understøtter USB for Davis - pyt med det. Jeg fandt hjælp på Weather Display forum, og på Davis hjemmeside.
Marts 2008: Vejrstation indkøbt efter mange overvejelser - herunder kig på Davis Vantage Pro - endte op med MeteoScan 923 Pro som er væsentlig billigere end Davis. Vejrstation modtaget i slutningen af marts og opsat. Mangler endnu at få vindmåler i 10 meters højde. Sidder pt. i omkring 5.5 meter.
April 2008: Pico ITX computer indkøbt, installeret og opsat. Denne lille PC ser ikke ud af meget men yder i den grad sig selv retfærdighed. Maskinen kommer som en "saml-selv" løsning. Samling tog 12 minutter, og så yderligere 5 timer inden Windows XP og opdateringer var installeret.
Indkøbt Weather Dislay og Weather Display Live. Køb og modtagelse af koder fungerer upåklageligt. Opsætning af Weather Display er dog en mere indviklet opgave. Weather Display programmet kan en masse - mere end jeg nogensinde får brug for - har en elendig grafisk brugerflade, men til gengæld en udførlig brugs/opsætningsvejledning. Med hjælp fra min ven/kollega Michael, og ikke mindst fra Henrik Jessen, www.silkeborg-vejret.dk i Silkeborg, er hjemmeside, Weather Dislay og Weather Display Live nu i luften. Stor tak til dem begge. Weather Display Live konfigureret, så den nu viser dansk det meste af vejen. Tilmelding til DMI Borgervejr. Mangler endnu at få vindmåler i 10 meters højde. Kyndig hjælp er fundet, og med mast og beslag forventes højde at blive 10 meter inden længe.